Wednesday, February 6, 2008

Toyota Celica e Re

Arritën informata se Celicën e re të Toyotës do ta konstruktojë Subaru dhe njëkohësisht duke shfrytëzuar edhe motorët nga Subaru Impreza STi. Celica e Re do të paraqitet diku në fillim të vitit të ardhshëm.

Do të paraqiten dy verzione të modelit më të shitur kupe të të gjithë kohërave. I pari do të shfrytëzojë motor prej 2.0 litrash kuptohet nga Subaru me 180 KF, ndërsa i dyti do të shfrytëzon drejtpërsëdrejti motorin e marrë nga Impreza ËRX STi, por me 300 KF. Për krahasim të motorëve, motori me 300 KF do të jetë 4X4.motorin


Dizajni gjegjësisht do të merret nga koncepti FT-HS, i cili u paraqit në panairin e sivjetshëm në Detroit. Porn ë fund duhet të shtojmë se përndryshe para një viti Toyota bleu aksione nga Subaru, që kjo informatë nuk është çudi duke parë se si do të duket Celica e Re.

No comments: