Thursday, February 7, 2008

Nuk ke celular? Asgjë nga WC-ja?


WC publike në perëndim të Finlandës, prej tani do të hapen vetëm me dërgimin e një SMS mesazhi, kështu që do të ndalohet vandalizmi si dhe kjo do të shërbejë si një lloj pagese.


Procedura është e thjeshtë: “nëse doni të shkoni në WC, duhet që në këtë numër të lëshoni një SMS me fjalët “Hapu”, kuptohet në gjuhën përkatëse, finlandeze”.


Idea bazohet në atë që, ai i cili do të dërgojë mesazh nga celulari i tij do të duhet të jetë më i vemëndshëm për shkatrim të WC publike, si dhe nuk do të duhet personel në hyrje.


Por, çka nëse keni nevojë të madhe për të shkuar në toilet, dhe celularin nuk e keni me vete, ose edhe nuk keni bateri?? Ose nuk keni “kredi” në llogarinë tuaj. Idea është e shkëlqyer, por le t’ja lemë kohës…

No comments: