Sunday, February 17, 2008

Parlamenti i Kosovës e solli Pavarësinë e Kosovës

Nga 109 deputetë të Parlamentit të Kosovës, 109 votuan “për” deklaratën e Pavarësisë. Deklaratën e nënshkruan Kryetari i Qeverisë, Hashim Thaçi dhe kryetari i Kosovës, Fatmir Sejdiu.

“Dita e sotme simbolizon fundit e një procesi të gjatë. Kosova do të jetë shtet e të gjithë qytetarëve. Do të jetë shtet i tolerancës, shtet multietnik, e orientuar kah Unioni Evropian”, tha Thaçi.


Ai deputetëve ju drejtua me fjalët “Kosova do të ndërtohet që nga fillimi dhe që nga fillimi do të duhet të ndërtohen edhe institucionet”.

No comments: