Wednesday, February 20, 2008

Nëndetëse apo automobil? Mundet të dyja sëbashku!

Prodhuesi zvicerian i automobilave me pakicë, Rinspeed, në Panairin në Gjenevë do ta prezentojë automobilin e parë, i cili do të mundet edhe të “notojë”…

Bëhet fjalë për Rinspeed Squba, roodster, i cili do të bazohet në Lotues Elise, por për dallim nga ai, ku do shfrytëzon tri motorë eletrikë.

Dy motorët do ti ndihmojnë për të “notuar”, nga ku udhëtarët nuk do të mund të mbrohen nga uji. Do të kenë maska për hidrogjen, por për shkak të sigurisë më të madhe, kabina do të jetë e hapur, kështu që nëse paraqiten probleme, udhëtarët do të mund të notojnë për dalje në breg.

Materialet që do të shfrytëzohen në brendësi do të jenë rezistuese në ujë, si dhe karoserija e cila do të përpunohet prej çelikut të lartë, që të mos dryshket.

Performanca të tjera për ketë automobile nuk jepen, përveç se atyre që çka mund të bëjë ndërujë. Thellësia që do mund të “notojë” do të jetë 10 metra, që mjafton për tu fshehur nga sytë e “thashethemaxhinjëve”.

1 comment:

Anonymous said...

Sorry. Look please here