Thursday, February 7, 2008

Meny që flet!

Menyja që flet është përkushtuar për njerëzit që nuk shohin apo kan probleme me sytë.

Kryesisht, bëhet fjalë për meny elektronike, e cila madhësi është sa një libër standard, kun ë të është instaluar çip.

Idea u zhvillua që kur Xhesika Mekvitni, e çoi tezen e vet në drekë në një restorant. Por ato që të dyja nuk mund të lexonin se çka ka në meny.

Xhesika ka pasur anomaly në sytë, ndërsa tezja e saj i kish harruar syzet. Dreka ka qenë e dobishme, për shkak se prej atij momenti u zhvillua idea për meny që flet.

Menyja që flet ka 15 butona dhe tekst shtesë. Në menynë ka edhe ndëgjuese, kështu që njerëzit mund të porosisin hajen e dëshiruar.

Kur mysafiri do të bëjë porosinë, ndizet një dritë e cila e thret kamarierin. Menyja kushton 300 dollarë, por do të duhet të jetë në ndihmë të madhe për njerëzit me të cilën kanë probleme me shikimin.

No comments: