Sunday, February 10, 2008

D r e d h ë z a


Duhanpirësit “ e fortë” që kollisin kur të zgjohen në mëngjes, fytin e tyre e qetësojnë me çaj, por preferohet çaji të jetë nga dredhëzat. Këtij çaji shtoni pak mjaltë. Dredhëzat preferohen edhe për ata që vuajnë nga reumatizmi. Çaj më i fortë (kuptohet me më shumë dredhëza) ul dhimbjet në mushkëri. Losioni nga dredhëzat pastron tenin dhe lëkurën si dhe shëndosh kapakët e syve, ndërsa kjo përgatitet: lëngut nga dredhëza të freskëta shtoni një lugë ujë lule roze si dhe e përzieni me një të bardhë të një veze. Pra me këtë përzierje lyeni fytyrën dhe mbajeni për rreth gjysëm ore.

No comments: