Thursday, January 31, 2008

“U zbulua” Peugeot 3008Projekti shumë i fshehtë i Peugeot, të cilin nuk do të duhej ta shikonim deri vitin e ardhshëm, si në shumë raste të tjera u zbulua. Bëhet fjalë për SUV verzionin e 308, por me dy zero në mes.

Brendësia nuk do të ndryshojë nga 308, ndërsa si risi do të ketë krov panorame për dritë të brendshme.Do të ketë opcione prej 5 dhe 7 karrike.

Modelet e mesme do të jenë vetëm me rrotat e përparme, ndërsa për modelet më të shtrenjta do të paraqitet edhe 4X4.

Motorët do të merren nga 308, dhe atë motori i ri benzin 1.6, me dhe pa turbo si dhe të mirënjohurit 1.6 dhe 2.0 HDI.

3008 do të prezentohet në njërin nga panairet e ardshme, sëbashku me bliznakun nga Citroen. Në salonet do të paraqitet në fillim të 2010. Çmimi nuk bëhet e njohur, por pritet të fillojë prej 20.000 euro.

No comments: