Monday, January 7, 2008

FIQOJA – Automobil i vitit 2008Komisioni ndërkombëtar i cili duhej të zgjedhë automobilin e vitit, përbëheshte nga 58 gazetarë nga 22 vende evropiane. Ato zgjodhën Fiat 500 për automobile të vitit 2008 me 385 vota, para Mazda 2 (325 vota), dhe Ford Mondeo (202 vota). Përveç asaj që Fiat 500 mori çmimin Automobil i Vitit, gjithashtu Fiat 500 u zgjodh edhe automobil i rangut më të lartë.


Fiat 500 është përfaqësues i Fiatit të ri,
i cili gjithashtu vuri edhe standardet e reja në klasin e pare.
Ky është automobile i parë, i cili me 3.55 metra gjatësi fitoi
5 yje në crash safety test-in dhe është autoboili i parë
në klasën e vet që ka 7 AIRBAG që janë standarte.
Manifestimi për Autombil të Vitit 2008
u organizua nga ana e magazinit gjerman Stern'
dhe do të organizohet dhe mbahet në Berlin më 28 Janar të vitit 2008.

No comments: