Sunday, January 13, 2008

Autori Rrahim Gani se shpejti me botime te reja

Shkrimet kane qene preokupim i imi qysh si nxenes, por deri para pensionimit nuk botova asnje veper. Shprehet autori Rrahim Ganiu, i cili pos punes gazetareske thridhjet e pese vjecare gjate se ciles ka realizuar mbi 1000 emisione shkencore, pas pensionimit nxjer ne pah tri vepra me poezi.

Per autorin Rahim Ganiu, poezia eshte metafizike e shpirtit dhe nje nga artet me te kulluara.
Sipas tij cdo gje qe eshte e vlefshme dhe e dhimbshme eshte teme e autorit.
Ne veprat : "Syte dhe yjet"; "Kthim ne pellazgji" dhe "Marramendje kohe" , autori Ganiu ka shtjelluar tema te larrmishme: duke filluar nga e kaluara e jone deri te ajo me e ciltera- dashuria.

Pritet qe nga botimi te dalin veprat me poezi " Marramendje metafizike e artit", "Zgjime pellazgjike" dhe "Konteplacione Estetike".Nderkohe autori Rrahim Ganiu vazhdon te shkruan pa ndal ne pergaditje jane tri libra me poezi dhe nje veper ne proze.
Te gjithe librat jane te financuara nga vet autori

No comments: