Friday, January 11, 2008

Perralla e flutures

Dikur ne nje toke shume shume te larget . Nje njeri shume I mire duke ecur neper pyell gjeti nje flutur pa u formuar mire.Meqenese I vetem ne shtepi vendosi ta marre.Ai ate e vendosi ne guzhinen e shtepise dhe e shihte cdo dite se si zhvillohej.Pas shtate dite flutura filloi te leviz .Te nesermen ajo filloi te fluturoj ne dhome, plaku u gezua pa mase, tash kishte shoqeri…Kishte nje shoqe shume te bukur e cila do te levizte neper shtepi.Erdhi dita kur plaku filloi te merakoset, ai po habitej me fluturen e tij, se si ajo dita dites behej me passive. Tere naten plakun e mire nuk e zuri gjumi.Por ne mengjes u zgjua I gezuar, ai kushte vendosur ta leshoj fluturen. “IK bebush im , ik fluturo se ti e do natyren gjelberimin dhe lulet. Ik, o gezim im, ik se do te vizitoj ne parajsen tende.

Plaku tash rron I gezuar dhe sa here ndjehet I vetmuar del ne natyre per te pare fluturen e tij.

No comments: