Saturday, January 26, 2008

Statujza "Oskar" punohet ne Chikago


Statujeza e shperblimit me Prestigjoz “Oskar” punohet ne CHIKAGO. Me saktesishte ne puntorine e R.S Owens dhe nese “statujeza e arit” nuk punohet sipas standardeve, kthehet dhe punohet prej fillimi.


Statujza “Oskar” eshte e larte 34 centimetra dhe peshon 3,85 kilogram.

Kjo figure eshte, mjafte e rendesishme per te gjithe, ajo simbolizon filmin. Per pregaditjen e kesaj figure aq te rendesishme punojne egzakte 12 puntore te cileve u nevoiten 20 ore per pergaditjen e nje statujze.

Per pamjen e “Oskarit” eshte kujdesur dizajneri amerikan Austin Cedric Gibbons, I cila e ka dizajnuar qysh prej vitit 1929.

No comments: