Saturday, January 26, 2008

Hulumtuesit kane gjetur drurin me te vjeter

Hulumtuesit e fosileve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë gjetur drurin më të vjetër në botë , e ngjashme me një palmë gjigante e llojit të quajtur Wattieza, e cila ekziston qysh para 380 milion vjetëve.
Në formimin e pyjeve të para këta drunj duhet ta kenë ndryshuar sistemin e Tokës duke krijuar tipe të reja të mikro ambientit për insekte dhe bimë të reja, duke larguar sasi të medha të karbonit-ka thënë patologia Christopher Berry Cardiff e Universitetit të Uellsit.
Thuhet se ky lloj druri është shfaqur para paraqitjes së dinosurëve dhe gjatësia e tij është 8 metra ,fosil i modelit të përzier.

No comments: