Monday, January 21, 2008

Dita e hene eshte dita me depresive


Ndjeheni keq ? Mos u habitni nese kjo eshte dita me depressive e vitit. Duhet ta keni parasysh se sa e sa njerez
ne mbare boten po perballen me depresionit.

Psikologu Klif Arnal kane hulumtaur permes figurave gjeometrike se cila dite eshte me depressive, pergjegja eshte dita e hene.Ndersa ai ka vertetuar se 21 janari eshte dita me depressive e vitit.

Egzistojne shume faktore qe e nxisin kete efekte : si moti I keq, harxhimet qe behen gjate festave, monotonia pas festive, puna e njejte etj.

Faktor tjere qe e nxisin depresionin jane rutina ditore dhe mendimi se kete vite nuk do te keni mundesi te shfrytezoni pushim.


Sipas disa hulumtimeve “depresioni” te henave vazhdimisht rritet nga fakti se kemi pushuar dy dite dhe tani e kemi te rende fillimin e nje jave te re pune.

”Nese jeni persona te tille te cilet vazhdimisht ankohen per motin apo per pune te tjera te vogla, atehere ju rekomandoj qe gjate ketyre diteve te mendoni vetem per gjera te mira, ata qe me shume ju gezojne”, nenvizon Arnal.

Ai gjithashtu na kashillon qe gjate diteve depressive te ndalojme viziten te ata njerez qe nuk I duam apo qe zakonisht prishin humorin tone .

No comments: