Thursday, January 31, 2008

Fatura më e lartë eletrike, 100 mijë dollarë për një muaj


Faturat më të larta njerezit i presin zakonisht në dimër. Një çift në Florida mbetën të tronditur pasi morën faturën e energjisë elektrike qe mbante shumen 100 mijë dollarë për një muaj. Richard Grieshop dhe Lynda Ëilliams jetojnë në një shtëpi të vogël në Tampa. Çelsi i energjisë elektrike ishte i mbyllur gjatë pushimeve dhe është rindezur vetëm dy javët e fundit. Ato nuk u habitën vetëm nga fatura, por edhe nga reagimi i korporatës elektroenergjetike. “Kur i njoftova për t’u marrë me këtë çështje, më thanë se fatura erdhi drejtpërsëdrejti nga zyrat e korporatës dhe se nuk mund të bëjë gjë tjetër, veçse të paguajë faturën”, thotë Grieshop. “Një shifër aq të madhe nuk do ta shpenzoja as gjatë gjithë jetës”, shton ajo.

No comments: