Friday, January 4, 2008

Eshte zbuluar – BEBE PLANET

Shkencetaret gjerman kane zbuluar planetin me te ri ne Sistemin Diellor. Edhe pse e vjeter afersishte 10 miljon vite dhe me mase gati dhjet here me e madhe se Planeti me I madhe nga Sistemi yne diellor Jupiteri, megjithate ajo akoma eshte bebe planet.

Deri me tani planeti me I ri ishte i vjeter 100 milion vite. Eshte vlersuar se planeti Toke eshte I vjeter rreth 4, 5 miljard vitesh.

Ne planetin e ri, e cila eshte e larget 180 milion vite drite nga toka, dhe I nevoiten 3,65 dite qe te rrotullohet rreth yllit TW Hydrae.

No comments: