Tuesday, January 8, 2008

Radiot e viteve 1946-1959


Le tu njihem me radiot me te vjetra duke filluar nga vitet e pas luftes 1946.

Atehere kishim radion Radialva Super AS 110/120 voltesh e prodhuar ne France. Ne ate kohe njihej edhe ADPI Portable Battery Receiver, i prodhuar ne Angli, me nje dizajne mjaft praktik per ne ate kohe.


LW MW dhe SW , gjithashtu jane prodhuar me 1946 dhe kane kushtuar 14 funta e 11 cent. Ndersa me 1950 eshte perdorur radiot Philips prej 4 voltesh dhe llojet UBL21, UCH21 dhe UY21.


Ky dizajne njihet me emrin DERWENT

I prodhuar pas luftes aty rreth 1948-se.


STELLA ST 110 U

Eshte ky model I radios I prodhuar me 1959.
No comments: