Monday, January 21, 2008

Rekomandoj qe te jepni dorheqje


Drejtori artistik i Festivalit te Shkupit, Valentino Skenderoski, pas nje debati te ashper me perfaqesuesit e kengeve, ne fund rezimoi qe Televizioni Shtetror te jap dorheqje nga Evrosongu.

"E rekomandoj MTV- ne qe te jap dorheqje nga evrosongu, pas te gjithe ketyre mbeturinave te hudhura kunder saj pse te vijojme, kjo qe bejme ne aspak nuk ka te bej me evrosongun", deklaroi Skenderoski.
Organizatoret e festivalit duke kerkuar falje publike, treguan rastin se si kane ardhur deri te zgjerimi i listes.

"Na kerceneuan nga jashte qe pos 15 kengeve ne festival te marre pjese edhe nje kenge, ne per te mbrojutr identitetit tone listen e zgjeruam edhe me gjashte kenge, por per kete raste e njohtuam policine", tha redaktori i programit per sport dhe rekremim, Aleksander Sidorovski.

Sipas tyre, kjo qe e bene ishte ne kundershtim me ligjin sepse konkursi parashihet vetem 15 kompozime ndaj morem vendim qe serisht ti largojme 6 kompozimet shtese.
Ne konferencen per shtyp nuk mungoi as show. Mes Bokit 13 dhe Sidorovskit kishte polemika qe
i tejkalian kufijte.


Menaxheri Emin Gaxha tha se shkaktar i kesaj tollovie eshte kompozitori Darko Dimitrov.
Nata finale per te perzgjedhur kengen qe do ta perfaqsoje Maqedonine ne Evrovizion, eshte shume afer, ndersa organizatoret shprehen se akoma nuk dihen se cili kengetar cilen kenge do ta kendoj dhe cka eshte me e keqja pergaditjet akoma s'kane perfunduar.

No comments: