Sunday, March 9, 2008

Tetëvjeçar kalon provimin pranues të Fakultetit Juridik


Tetëvjeçari Zhoao Viktor Portelinja nga Gojanija, 200 km larg Brazilit, kaloi provimin për regjistrim në Fakultetin Juridik të Universitetit Paulsta.

Prindërit e tij menjëherë paguan shkollimin, që ai të fillojë të shkojë në ligjerata, por udhëheqësia e universitetit nuk e kanë lejuar një gjë të tillë, duke u bazuar në argumentin se ai nuk ka mbaruar shkollë të mesme.

”Dua të mësoj juridikun në universitetin. Dua të jem gjyqtar federal. Ja ashtu vendosa”, ka thënë djali.

Nëna e tij ka vlerësuar se djali nuk ka intelegjencë të tejmasës, por jeton në ambient që bëhet fjalë vetëm për mësim dhe diskutime rreth mësimit, dhe shton se ai është si djemtë e tjerë, por rethi ka ndikuar shumë te ai.

No comments: