Monday, March 24, 2008

Stuhit e erës shkaktuan vdekjen e një personit në Manastir


Moti i lig i përcjellë me erëra të forta e kaploi pjesën jug-perendimore të Maqedonisë.Era e fuqishme me shpejtësi 150 km në orë, shkaktoi vdekjen e 43 vjeçarit, Dragi Jonçevski nga Manastiri.

Era e fuqishme me shpejtësi 150 km në orë, shkaktoi vdekjen e 43 vjeçarit, Dragi Jonçevski nga Manastiri, dëmtoi pullaze të shtëpive duke shkaktuar qytetarëve të Maqedonisë dëme te mëdha materiale.
Më së shumti dëme ka shkaktuar në qytetit e Ohrit, Manastirit dhe Kërçovës. Era e fuqishme dëmtoi çatin e spitalit të Ohrit, ku edhe shkakt
o panik tek pacientet dhe stafi mjekësor.Në Kërçovë nga era është dëmtuar shtëpia e kulturës. Nga Qendra për menaxhim me kriza, informojnë se dëmet më të mëdha janë shkaktuar te Elektro distribuimi, sepse ka numër të madh të shtyllave të rrëzuara elekterike në këtë rajon. Në vijim janë aktivitete për locimin e dëmeve dhe sanimin e tyre.

No comments: