Sunday, March 2, 2008

Alfa e re mini do të quhet - MITO

Burime nga Alfa Romeo treguan se automobilin i ri urban do ta prezentojnë në një hapje madhore më 18 Mars, dhe do të quhet Mito, e cila don të thotë, ose është marrë nga dy shkronjat e para të dy qyteteve italiane, Milan dhe Torino.

Mito do të jetë automobile me të cilin Alfa do ti bëjë ballë Minit në segmentin e autombilëve urban, ku më vonë do të hyn edhe Audi A1. Do të bazohet në platformën e Grande Punto-s.

Motorët do t ipërbëjnë 1.4 litra benzini me 95 dhe 105 KF, benzinët turbo prej 135 dhe 165 KF dhe dizeli me 1.6 kubikësh prej 120 KF. Majë e ofertës do të jetë motori GTA prej 1.8 kubikësh me 230 KF.

Për dizajnin e Alfës së re akoma nuk dihet shumë, por parashikohet se shumë detaje do të merren nga 8C Competizione.

Ky automobil do të arrin nga Shtator, me çmim në suaza të klasës premium.

No comments: