Monday, March 3, 2008

Taksistët do ta blokojnë Qeverinë

Do të bllokohen rrugët “Ilinden” dhe disa rrugë tjera rreth bulevardit, ndërsa ditët e ardhshmë do të bllokohet rruga e Parlamentit Taksistët shkupjan sot nga ora 09:00 deri në ora 16:00 do ta bllokojnë rrugën “Ilinden”.Me këtë veprim ata duan të dëshmojnë se po fillojne me grevën të cilën e paralajmëruan para 12 ditëvë. Bllokimi I rrugëve do të vazhdoj edhe ditëve në vijim, deri sa kompetentët nuk I kryejnë problemin e veprimtaris së tyre.Grevën e organizojnë grup I vozitësve autotaksi pranë Dhomës Rajonale të qytet të Shkupit ku janë të antarsuar gjithësejt 2.000 shoferë taksi.

“Të gjitha kryqëzimet përvec atyre rreth Qeverisë do të lirohen , ndërkohë nëse Qeveria nuk merrë asnjë hap dhe nuk gjen zgjidhje për problemin tonë , do të vijojmë me grevën edhe ditëve e ardhëshme”, potencon Maja Spasovski, kryetare e Grupacionit.Taksistët nuk janë të kënaqur me ndryshimet që janë bërë në ligjin për vozitje të udhëtarëvë ndërkohë edhe në komunikacionin rrugor kërkojnë ndryshime të reja.Ata janë kundër provimit për kompetencë sepse ajo kushton mjaftë 18.000. Sipas tyre, taksistët më të vjetër e kanë dhënë këtë provim qysh më hëeët lidhur me “njohjen e qytetit dhe veprimtarin e taksistëve.Ata janë edhe kundër asaj që ti dërgojnë veturat e tyre më të vjetra se 12 vite në kontroll teknik…Nga Grupacioni shprehen se momentalisht në Shkup nga rroga e një shoferi jetojnë 9.000 familje.

No comments: