Monday, March 3, 2008

PROverba për FeMrAt
Po deshe të hakmerresh kundër një gruaje, lëvdo në sytë e saj një grua tjetër.
Frashëri

Femra është mbretëreshë e botës, por skllave e dëshirave.

Balzaku

Kërko femrën që të pëlqen ty, e jo të tjerëve.
Rumune

Ekzistojnë vetëm dy lloje femrash: ato që flasin gjithmonë dhe ato që nuk heshtin kurrë.
Uajldi

Te femra gjithçka është zemër, bile edhe koka.
Rihteri

S'ka njeri që gruas së vet i duket i mençur.

A.Dode

T'ia besosh fshehtësinë gruas është njësoj si t'i fshehësh të hollat nën xham.
Publie Sir

Topat në luftë e femrat në shtëpi gjithmonë thonë fjalën e fundit.
DeGoli

Ata që gjithmonë flasin mirë për femrat, nuk i njohin mirë. Ata që gjithmonë flasin keq për ato, nuk i njohin fare.
Lebruni

Femrat klithin kur e shohin miun, ndërsa qeshin kur shohin ujkun.
Montenji

Kur është fjala për femra, gjëja më e rrezikshme është se s'mund të jetohet me to, por as pa ato.
Bajroni

Ajo që na tërheq te femra, rrallë edhe na lidh me të.
Kolinsi

Gratë duhet të jenë të dashuruara, në qoftë se duan të mbesin të bukura.
Bajeri

Asnjë grua, që kur ekziston bota, nuk është martuar në heshtje.
Konfuçi

Po të kishim pritur të takojmë gruan ideale, do të kishim kaluar tërë shekullin në pritje.
Pitigrili

Heshtja është ari i vetëm që kanë femrat.
Volteri

Ekziston vetëm një mënyrë që të duhen shumë gra: nga të gjitha të dashurosh vetëm një.
Deveji

Gruaja duhet të jetë lodër, e pastër dhe e lëmuar si guri i çmuar, e ndriçuar me të gjitha virtytet e një bote që ende nuk është këtu.
Niçe

Heshtja dhe modestia janë stolia më e bukur e gruas.
Euripidi

Gruaja është dërdëllisëse dhe gënjeshtare.
Taso

No comments: