Tuesday, March 4, 2008

Lakra mbron nga kanceri

Ushqimi i pasur me perime, siç është lakra, e mundur është të jetë mbrojtëse nga kanceri, bëjnë të ditur zbulimet e fundit mjekësore.


Studjuesi Reks Mundej deklaron se ka kryer disa hulumtime ushqyese të mbushura me perime. Dhe kështu disa ushqime të përbëra nga perimet mbronin deri më 50 përqind nga kanceri.

Studjuesit nga Instituti për tumor Roswell Park, sëbashku me disa studjues të Zelandës nga shkolla e lartë Massey dhe firma Crop&Food Research, kanë kryer këto studime dhe kanë ardhur në përfundimin e sipërm.


Rezultatet nga hulumtimi janë nga një studim në të cilin rezultojnë se në qoftë se një njeri ushqehet me perime do të vërrehet rritje e enzimeve të cilët mbrojnë nga paraqitja e kancerit.

No comments: