Wednesday, April 2, 2008

MILIONERË MBRENDA NATËS


Dy vëllezër nga Irlanda, njëri prej të cilëve ende është në shkollë të mesme, kanë shitur pjesët e aksioneve të tyre në kompaninë softuerike, dhe atë për hiç më pak se 2.5 milionë funte.

Shtatëmbëdhjetëvjeçari, John Collison, dhe vëllai i tij njëzetenëntëvjeçar Patrick, janë pronarë të pjesës dërmuese të kompanisë Automatic, të regjistruar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në fakt, kanë qenë, pasi kanë shitur pjesëmarrjen e tyre në kompani, mirëpo me plotë të drejtë tani mbajnë titullin e milionerëve më të rinj në botë.

Automatic është blerë nga kompania kanadeze, Live Current Media, e në garë për të thuhet të kenë qenë edhe dy kompani amerikane.

Kompania Automatic ofron shërbimin i cili iu mundëson shfrytëzuesve të eBay-it të menaxhojnë më lehtë me gjërat për të cilat konkurrojnë në ankande.

No comments: