Wednesday, April 9, 2008

Victoria Nulland në Shkup

Ambas adorja amerikanë në NATO, Viktoria Nuland deklaroi se çështja për emrin kushtetues duhet të zgjidhet për disa ditë apo javë, dhe jo muaj, njofton agjencia e lajmeve
Duhet ta shfrytëzojmë momentin dhe të gjejmë zgjidhje me të cilën Maqedonia do ta marrë vendin e saj në NATO sa më shpejtë që është e mundur” theksoi Ambasadorja Nuland, pas takimeve me kreun shtetëror maqedonas."Kryetari i SHBA-ve, Xhorxh Bush dhe Sekretarja e Shtetit, Kondoliza Rajs mu lutën të vijë në Shkup pas samitit të Kartës së Adriatikut në Kroaci, për ta shfrytëzuar momentin, të bisedojë me liderët e juaj dhe të shohim ta zgjidhim këtë kontest” tha Nuland.Ajo i vlerësoi si produktive takimet e sotme me kreun shtetëror të Republikës së Maqedonisë, siç tha ajo se ekziston përkushtimi dhe vendosmëria për të gjetur zgjidhje."Shpresoj se bisedimet e sotme do të kontribojnë që procesi të cilin e udhëheq ndërmjetësuesi, Metju Nimic të zgjidhet sa më shpejtë", tha Nuland.

No comments: