Thursday, December 27, 2007

"Siguria ne shkolle", projekt ky i realizuar nga Levizja Qytetare "Zgjohu" dhe UNDP


Ofendimet e momentit nxisin nxenesit e shkollave te mesme te perdorin forcen.Nje fjale goje ka pasuar me rrahje, me tragjikja eshte se si rrjedhoj e sherreve mes moshatareve ka patur edhe viktima.
Pikerisht kjo gjendje alarmante ka ndikuar qe Levizja Qytetare “Zgjohu” ne bashkpunim me UNDP te realizojne projektin “Siguria ne shkolle”.
Ne shkollen e mesme “Cvetan Dimov, kohen e fundit incidentet kane qene me evidente.
Levizja “Zgjohu “ka anketuar 700 nxenes dhe eshte konstatuar se 12% e nxenesve mbajne arme, ndersa 33,75 prej tyre posedojne thika. 56,6% te te anketuarve jane pergjegjur se pjese e konflikteve ne shkolle jane nxenesit shqiptar.
Keta incidente nuk jane prezente vetem ne Komunen e Cairit por kudo, vlerson kryetari Izet Mexhiti.
Projekti “Siguria ne shkolle” do te ndikoj ne ngritjen e vetedijen e nxenesve.
Finalizimi i projektit do te sjell nje doracak me te cilen nxenesit do te udhezohen se si te flakin tutje kete problematike qe nuk ka vend ne sistemin arsimor.

No comments: