Thursday, December 27, 2007

"Allegreto Albania", Alfred Trebicka

Shqiptaret dhimbjen, harene dhe gezimin e shprehin permes gjakmarrjes, armeve dhe plumbave, ne kete konteks eshte perdorur edhe termi “Allegreto Albania”, informon regjisori i premieres se mbremshme , Alfred Trebicka.
Sipas tij, ne premieren “Allegreto Albania”, publiku pati rastin te shoh nje kombinim mes muzikes, Kanunit te Lek Dugagjinit dhe sistemit informative.
Duke e patur parasysh se 10 mije familje shqiptare jane te ngujuar si rrjedhoje e gjekmarjes beri qe autori Sefet Capaliku te shkruaj per kete teme, e pastaj Regjisori Trebicka ta ve ne skene, te interpretuar nga aktoret: Bajrush Mjaku, Teuta Ajdini Jegeni, Luran Ahmeti, Vjollca Bekteshi- Hamiti, Vebi Qerimi dhe Musa Jusufi.
Premiera e Shfaqjes “Allegreto Albania “u prit mire edhe nga ardashesit e pranishem ne salle.

No comments: