Monday, December 3, 2007

Me koncertin e Filharmonis se Maqedonise u mbyll manifestimi “Ditete e Kultures”

Kultura eshte ajo qe na ngrit, qe na ofron dhe na ben me te respektuaeshem, me te denje per te mburrur me vlerat tona civilizuese perendimore.Ditet iken shpejt por duhet nenvizuar se te tere keto aktivitete shkojne ne drejtim te institucionalilimit te jetes sone kulturore, rezimoi Ministri i Kultures, Arifhikmet Xhemaili, ne naten e fundit te evenimentit “Ditet e kultures”.

Mbyllja e manifestimit u be me Koncertin e Filharmonis se Maqedonise ndersa si solist u prezentuan Besiana Mehmedi, Sokol Hidersha, Irini Nikolla dhe Arben Asllanaj.
Edhe pse deshira ime ishte te marre pjese ne orkester, sidoqote vendosa te paraqitem si solist, tha klarinetisti Asllanaj.

Te gjithe shqipetaret duhet te jene te kenaqur me “Ditet e Kultures”, dhe per kete pergezojme Ministrine e Kultures qe na e beri te mundur kete aktivitet,vlersoi mezozopranoja Besiana Mehmedi
Te kenaqur shprehen edhe mysafiret nga Tirana.

Ekipi organizativ vlerson se edicioni i dyte i “Diteve te kultures” ka mbaruar me sukses.Manifestimi “Ditet e Kultures”, po merr karakter tradicional.

No comments: