Sunday, June 29, 2008

Takim mes përfaqësuesve të Odave ekonomike të Maqedonisë dhe Shqipërisë

DETI I SHQIPËRISË ËSHTË EDHE I MAQEDONISË

“Jemi këtu për të ndihmuar biznesin maqedonas dhe atë shqiptar që të komunikojnë në mënyrë të shkurtë dhe të sinqertë. Ndërsa sa i takon turizmit dua t’u them se deti i Shqipërisë është edhe deti i Maqedonisë. Këtë vit janë bërë shumë investime në infrastrukturë, po bëhet një rrugë e kategorisë së parë nga bregdeti i Vlorës në Sarandë dhe janë marrë të gjitha masat që të mos mungoj asnjë sekond energjia elektrike”, tha kryetari I Odës së tregëtis dhe industrisë së Shqipërisë IlirZhilla.

Midis dy Odave ekonomike asaj të Maqedonisë dhe Shqipërisë egzistojnë marrdhënje shumë të mira në interes të qytetarëve, rezimoi Ilir Zhilla kryetari i Odës së Tregëtis dhe Industrisë së Shqipërisë gjatë prezentimit të programit “Porta e Evropës drejt Ballkanit”.

Sipas tij, Shqipëria dhe Maqedonia janë dy vende të vogla dhe nuk do t’i nxjerrin probleme njëri tjetrit, e vecanërisht në fushën ekonomike.

“Jemi këtu për të ndihmuar biznesin maqedonas dhe atë shqiptar që të komunikojnë në mënyrë të shkurtë dhe të sinqertë. Ndërsa sa i takon turizmit dua t’u them se deti i Shqipërisë është edhe i Maqedonisë. Këtë vit janë bërë shumë investime në infrastrukturë. Po bëhet një rrugë e kategorisë së parë nga bregdeti i Vlorës në Sarandë dhe janë marrë të gjitha masat që të mos mungoj asnjë sekond energjia elektrike”, tha Zhilla.

Ai njëherësh njohtoi se edhe biznesin hotilerik ka marrë të gjitha masat dhe i mirpresin turistët nga Maqedonia.

Për cdo vit numri i turistëve që i kalojnë pushimet në bregdetin shqiptar gjithnji e më tepër po rritet, këtë e presim edhe këtë vit tha kryetari i Odës së Tregëtisë dhe Industrisë së Shqipërisë.

Gjatë prezentimit të programit që kishtë të bëj më qytetin bregdetar të Durrësit i pranishëm ishte edhe drejtori i përgjithshëm i Portit të Durrësit Eduard Ndreu.

Sipas tij ky port është alternativë shtesë për biznismenët nga Maqedonia.

“Duhet të potencoj se ky port ka pësuar ndryshime rrenjësore, pikërisht vizita jonë këtu është për ti prezentuar të arriturat tona në fushën e biznesit dhe turizmit pastaj e drejta e juaj është se cilin do ta zgjedhni. Biznismenë e Maqedonis janë prezent në këtë port dhe e shfrytëzojnë portin e Durrësit por ne shpresojmë që numri i tyre edhe më tëj të rritet”, njohtoi drejtori Ndreu.

Ai potencoi se në këtë port dominon siguria apsolute dhe se biznismenët mallrat e tyre do ti kënë të sigurta.

Në kudar të kësaj shumë shpejt në Shkup do të hapet përfaqësi në Shkup më qëllim që biznesi maqedonas të marrë informacione të shpejta dhe të sakta.

No comments: