Sunday, June 15, 2008

Audi A3 TDI Clubsport quattro koncept

Audi në takimin e sivjetmë për tunning, i 27-ti me radhë me emrin Lake Worther Tour, i cili mbahet nga 21 deri më 25 maj në Austri, do të paraqesë konceptin e ri të zhvilluar në bazë të modelit të ridizajnuar kohë më parë, atë A3.

Ideja bazë është të promovohen mundësitë e motorit dizel, pasi që 2.0 litërshi dizel TDI në këtë automjet zhvillon 224 KF dhe 450 Nm për vetëm 1.750 o/min.

Vozitësi i cili di të udhëheq mirë me gazin, kupllungun dhe dorezën e marshit prej gjashtë shpejtësive do të mund ta arrijë shpejtësinë prej 100 kilometrash në orë për diç më shumë se gjashtë sekonda dhe të vazhdojë deri në 240 km/h.

Në kuadër të motorit të përforcuar edhe pjesa tjetër e automjetit do të përmirësohet - sepse në të janë integruar disqet qeramike të frenimit, sistemi Drive Select, sistemi Magnetic Ride... e shumë tjera.

No comments: