Thursday, June 19, 2008

Banania e gjithanshme!


Banania është mirë e njohur si burim i kaliumit, mirëpo shumë pak dihet se ajo ndihmon në parandalimin e paraqitjes së puçrrave, aciditetit të stomakut dhe sëmundjeve kardiovaskulare. Një studim I ri ka treguar se banania pengon oksidimin e LDL-kolesterolit, i cili është proces fillestar I aterosklerozës. Në studim kanë marrë pjesë 20 vullnetarë të cilët kanë ngrënë nga 400g banane, e cila ka reduktuar tresin oksidativ të plazmës së gjakut vetëm disa orë pas konsumimit të pemës tropikale.

No comments: