Thursday, May 1, 2008

Peugeot konfirmon prodhimin e 308 RC Z

Në sallonin e automjeteve në Frankfurt gjatë vitit të ardhshëm Peugeot do të paraqes zyrtarisht formën serike të konceptit i cili na është shfaqur para dy vitesh – 308 RC Z.
Prodhimin e kupesë atraktive franceze e ka konfirmuar drejtor i prodhuesit Peugeot, Jean-Philippe Collin, në panairin e automjeteve në Lisbonë.
308 RC Z do të duhej të del në shitje në fillim të vitit 2010, e tani për tani nuk dihet nëse emri i njëjtë do të mbahet, duke marrë parasysh se do të ndërtohet në platformën e 308.
308 RC Z është paramenduar si një kupe e lehtë sportive. Shumica e pjesëve janë punuar nga alumini dhe peshon 1.200 kilogramë.
Motori i automjetit sportiv francez është bartur nga ai 207 RC, e bëhet fjalë për 1.6 litërshin me benzinë prej 218 KF dhe moment të nisjes prej 300 Nm, që bën se shpejtësia deri në 100 km/h të arrihet për shtatë sekonda, dhe shpejtësinë maksimale 235 km/h.

No comments: