Friday, May 2, 2008

Teatri Shqiptar i ShkupitME IMAZHTË RI


“Në këtë teatër nuk ishtë investuar as edhe një gozhdë gjatë 60 viteve të kaluara, ne renovuam cdo gjë, duke filluar nga hollet, dhomat e veshjes dhe c veshjes të aktorëve, dhomat e grimit, dhomat e pushimit dhe dhomat e fjetjes madje kemi një park mjaft joshës ndërsa për ketë faliminderoj Ministin e Ekologjisë, Xhelil Bajramin për ndihmën që na e ofroi”, tha drejtori i Teatrit Shqiptar të Shkupit, Muzbajdin Qamili.

Teatri Shqiptar i Shkupit sezonin për vitin 2007 e mbaroi me shfaqjen “Kaligula” të Albert Kamysë, një shfaqje mjaftë e sukseshme, ndërkohë sezonin për vitin 2008 e filloi me shfaqjet “Nusja e Hasan Agës” e cila është legjendë e vjetër dhe shfaqja “ Sinfoni pa orkestër ” e regjisorit dhe autorit nga Shqipëria, Robert Budina.

”“ Vera e Ohrit” do ta përmbyll sezonin me Operën e parë të Shqiptarëve në Maqedoni që është në koproduksion mes Teatrit Shqiptar të Shkupit dhe kompanisë Amerikane, ndërsa sezoni i vjeshtës do të filloj me shfaqjen “Halili dhe Hajria” nën regji të Kushtrim Bekteshit”, informoi Drejtori i Teatrit Shqiptar të Shkupit, Muzbajdin Qamili.

Sipas tij, aktivitetet në teatrin shqiptar nuk kanë të sosur, pos punës së begatë artistike, ky teatrë tashmë ka marrë një pamje të re.

Organizata Joqeveritare Italiane në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës së shpejti pritet të na ndajnë fond prej 400 mij $ për zërim dhe ndricim, me cka Teatri Shqiptar i Shkupit do ta ketë zërimin më të mirë në Evropë sepse bëhet fjalë për teknikikë të fjalës së fundit.

Së shpejti aktorët honorar do të marrin vendime bëri të ditur drejtori i këtij teatri.

“ Tani për tani ka 10 aktor të ri me honorar, vitin e kaluar 6 aktor morren vendime pune së shpejti pritet të marrin vendim edhe 10 aktor të tjerë, të gjithë të punësuarit në këtë institucion i gëzojnë të gjitha të drejtat,” nënvizoi drejtori Muzbajdin Qamili.

Teatri Shqiptar i Shkupit në bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës mundësuan realizimin e një projekti mjaftë të nevojshëm për shqiptarët bëhtë fjalë pikërisht për Festivalit Ndërkombëtar Teatror “Skupi Fest”, i cili si “MOT”dhe “Vojdan Cernodrinski” synohet të bëhet tradicional

Ky festival tashmë gëzon edhe buxhetin e vet.

1 comment:

webmaster said...

http://www.You4Dating.com

Vend Takim Online per te Gjithe.

1.Websiti yne eshte drejt dhe i shpejt per te Gjeture Shoke (Shoqe),Partner apo Fatin tuaj Online
nepermes Internetit,Deshironi te Kaloni kohe te Mire Vizitoni Websitin Tone.

2.You4Dating eshte eshte Websit ne Internet per ta Gjeture Fating dhe eshte 100% Falas.
Ne ju lejojm ju qe te hapeni Konton tuaj Falas dhe te Lejoni dhe Bllokoni Kedo sipas deshires suaj.

3. http://www.You4Dating.com , eshte website i ndertuar nga Shqiptaret e Anglis ku te gjithe ju jeni te Mireseardhure,You4dating.com
eshte website Profesional i Dezajnuar per te gjithe dhe Vizitoret kane Kontroll te Plote te Kontos se tyre: View messages
View messages ,Address Book , My data,My profile,Who seen profile,Change profile,Remove profile, Search,All users,Users online:,Visited profiles,Matchmaker, Options,Options,Change password,Ban list,My Favorites dhe shum te tjera.

4.You4Dating.com eshte Website Internacional per te gjithe pa marr parasysh se cfare Gjinie apo Feje Jeni,te gjith jeni te Mireseardhure.

5.You4dating.com eshte 100% Falas.Keni shkuar deri ketu s'ju pengon asgje dhe s'ju kushton asgje qe ju te Regjistroheni,Vizitoni Websitin qe te Filloni Takimet me Personat qe ju Deshironi,Faleminderit dhe Respekt.

http://www.You4Dating.com
-------------------------
http://www.You4Dating.com
-------------------------
http://www.You4Dating.com .