Sunday, May 11, 2008

Në Qendra Kulturore Rinore në Shkup

NIS VIDEOKLIP, PËRFUNDON FILM

“Mensur Kadriu është këngëtar dhe një ditë pasi u takuam më tregoi se dëshironte të përgadiste një videklip ndërsa unë ja tregova pikërishtë skenarin e filmit “Dëshmitar i Biri” dhe duke e shtjelluar këtë temë Mensuri ndryshoi mendjen vendosëm në vend të videoklipit të realizojmë film”, informoi regjisori i filmit, Mejdi Alidemi.

Të shtunën në ora 20:00, në Qendrën Kulturore Rinore në Shkup u shfaq premiera e filmit të parë shqiptar aksion-horor “Dëshmitar i biri”. Në film luajnë njëzet e dy aktor në mësin e të cilëve ka aktor profesional dhe student të aktrimit. Në rolet kryesore interpretuan: aktori, ideatori dhe producenti i filmit Mensur Kadriu, aktorët Diar Mani, Shukri Salihu, Gazmend Rexhepi, Emine Kadriu, Mejdi Alidemi i cili është edhe rregjisor i filmit, ndërsa në rolet dytësore luajtën: Sabrije Spahiju, Sami Mustafa, Ibrahim Qamili, Hasim Memishi , Besim Munishi, Naser Sulejmani, Tafa Iseni, Suad Sulejmani, Din Ramadani, Samet Rexhepi, Sabri Iljazi, Capi Dardhishta, Mensur Mamuti, Adem, Ramizi, Hazbi Ahmeti dhe Sadulla Rexhepi.

“Mensur Kadriu është këngëtar dhe një ditë pasi u takuam më tregoi se dëshironte të përgadiste një videklip ndërsa unë ja tregova pikërishtë skenarin e filmit “Dëshmitar i biri” dhe duke e shtjelluar këtë temë Mensuri ndryshoi mendjen, vendosëm që në vend të videoklipit të realizojmë film”, informoi rregjisori i filmit “Dëshmitar i biri”, Mejdi Alidemi.

Sipas tij, filmi kryesisht pasqyron një ëndërr të një djaloshi, i cili duke lexuar e kaplon gjumi. Ai ëndërron sikur që në moshë të rë disa kriminel ja vrasin prindërit para syve dhe pas 11 vitesh ai mundohet ti gjej vrasësit, blen edhe arrmë për tu hakmerrë. Vjen edhe ajo ditë kur ai i gjen vrasësit në pyell por të shëndruar në kukudh, pasi i vret ato, i del gjumi.

Filmi është realizur për dy vite, bëri të ditur rregjisori Alidem. Sipas tij, për financimin, montimin dhe idenë e filmit është kujdesur Mensur Kariu i cili në të gjithë trevat shqiptare tashmë nuk do njihet vetëm si këngëtar por edhe si aktor.

Ndërsa aktorja Emine Kadriu tha se rregjisori Mejdi Alidemi është një ndër kolegët me ide dhe energji më pozitive dhe se pa përkrahjen dhe punën e palodhshme të tij nuk do të mund të arrinim sukses.

Pritet që filmi aksion- horor “Dëshmitar i Biri” së shpejti të transmetohet në kinemat e Kosovës dhe Shqipëris, sepse një film i tillë u ka munguar publikut shqiptare.


No comments: