Thursday, May 1, 2008

Komuna e Sarajit nikoqire e pazëvendësueshëm për festën e puntorëve1 MAJI, U SHËNUA ME HAPPENING MUZIKOR

“Është bërë tradicionale që vendet më të bukura të Sarajit të vizitohen shumë nga qytetarët, ne përvec bukurive natyrore që i ka dhuruar Zoti u munduam që pikërisht në Saraj të sjellim edhe një koncert madhështor ”, informoi kryetari i Komunës së Sarajit, Bekim Fazliu.

1 maji është dita ndërkombëtare e puntorëve. Kjo ditë në shtete të ndryshme u kremtua ndryshe, diku me manifestime tradicionale, diku me protesta për rregullimin e kushteve të punës ndërkohë në disa vende 1 Maji është ditë e zakonshme pushimi. Në vendin tonë zakonisht si vitet e kaluara edhe këtë vitë u kremtua në natyrë, ku qyteatrët duke u relaksuar me familjen dhe të afërmit.

Nikoqir i pazëvendësueshëm për kremtimin e shumë festave e veçmas të festës së puntorëve njihet Komuna e Sarajit.

Sipas kryetarit të kësaj komune, Bekim Fazliu, përgaditjet për pritjen e festës u bën qysh para një jave, vetëm e vetëm për të kënaqur vizitorët.

Në kuadër të kësaj dite, Rinia Demokratike Shqiptare në bashkëpunim me Komunën e Sarajit, dje me fillim në orën 12:00 organizuan Happening muzikor me emrat më të njohur të estradës muzikore shqiptare.

“Besoj se të gjithë u kënaqën sepse ishte një spektakël i vërtet, prezantues ishte kantautori Avni Qahili ndërsa kënduan : Leonora Jakupi, Tuna, Big Mama, Rovena Stefa, Rezearta Shkurta, Ardian Gaxha, Labinot Tahiri, Bertani, Berkani dhe shumë të tjerë, të gjithë ata që ishin pjesëmarës mund tu tregojnë se sa janë argëtuar”, vijoi kryetari Fazliu.

Edhe vizitorët u shprehën të kënaqur me organizimin që ka bërë kjo komunë me rastin e festës së 1 Majit.

“Për 10 vite rradhazi piknikun e bëj në parkun e komunës, na pëlqen shumë mjedisi mua edhe familjes sime”, tha Nexhat Ibishi, banor i Shkupit, i cili dje kishte dal për piknik në Saraj.

“Unë kam familjar në Shkup, ndërsa jetoj në Prishtin, për çdo vit vij këtu për festën e 1 Majit, kështu kremtojmë bashkë me vëllezrit e mi por nuk është ky shkaki i vetëm që bëj piknikun këtu sepse unë mund ti marrë vëllezërit edhe në Prishtinë, por kjo anë metëvërtët ka bukuri të vecanta natyrore madje edhe koncerti na kënaqi shumë ”, tha Bekim Gashi mysafiri nga Kosova.

Komunën Saraj për festën e puntorëve, e frekuentuan jo vetëm qytetar nga Maqedoni, por edhe nga Shqipëria dhe Kosova.

No comments: