Saturday, November 24, 2007

Ne Shkup ne diten e alfabetit u hap Instituti per Trashigimi Shpirterore dhe Kulturore te Shqipetareve

Dita e alfabetit kete vite e gjeti Shkupin me nje institut te ri.Eshte fjala pikerishte per Institutin per Trashigimi Shpirteror dhe Kulturore te Shqipetareve qe sot u shpall i hapur nga Kryministri Nikolla Gruevski, nismetari i kesaj ideje Arber Xhaferi dhe Ministri i Asimit dhe Shkences , Sulejman Rushiti.

Ne diten e alfabetit shqip Kryeministri Gruevski u shpreh ne gjuhen e alfabetit tone.
Pa institucione te kesaj natyre , vlerat e nje populli e humbin relevancen, u shpreh ideatori i i Institutit per Trashigimi Shpirterore dhe Kulturore te Shqipetareve, Arber Xhaferi
Per rendesine e institutit foli drejtoresha Mirushe Hoxha.

Gjon Buzuku është autori i parë i njohur deri më sot ne letërsisë shqiptare, ndaj Ministri i Arsimit dhe Shkences ne diten e alfabetit citoi disa rrjeshta te “Formules se pagezimit”.
Ne diten e hapjes se Institutit per Trashigimi Shpirterore dhe Kulturore te Shqipetareve,nuk munguan qytetaret nga vendi dhe gjetk.

No comments: