Friday, November 9, 2007

Maqedonise, Greqia i donoi 4 vetura te ndihmes se shpejte dhe pajisje mjeksore

Edhe pse pajiset shendetesore per cdo vite po shtrenjtohen ata jane mjafte te rendesishme per diagnostikimin dhe kurimin e semundjeve me kohe.
Pikerishte ne kuader te kesaj nga ana e Qeveris Greke sot Maqedonise iu donuan pajisje teknike mjekesore dhe kater vetura te ndihmes se shpejte.

Ambasadoria e Greqise ne Maqedoni Aleksandra Papadopulo,tha se ky donacion eshte pjese e programit “Rikonstruimi i institucioneve shendetesore ne Ballkan”.
“Greqia do te jete gjithmone fqinje i mire ne aspektin politike dhe ekonomike me regjionin, kjo vlen edhe per Maqedonin”, tha Abasadorja Papadopulo.

“Sa do qe te investosh ne shendetesi kurre nuk mund te themi mjafton “, deklaroi ministri ,Imer Selmani.

Sipas Selmanit, se shpejti do te aprovohet buxheti per vitin 2008 me cka do te ndihmon ne realizimin e nje sere projektesh dhe tendere nderkombetare per furnizimin e te gjitha spitaleve ne Maqedoni me paisjet e nevojshme shendetesore.

No comments: