Friday, October 5, 2007

Sllovenet japin vlersim pozitiv lidhur me reformat ne sistemin arsimor te RM

Perderisa Sllovenia eshte pergaditur per gjashte vite per aplikimin e sistemin nentevjecar neper shkolla, Maqedonia me zbatimin e kesaj reformen filloi menjehere.
Drejtoresha Natalia Komjanc tha se nuk nuk jane me rendesi vitet por puna praktike.

Nuk eshte koha e dokumenteve apo fleteve, ne ndoshta jemi pergaditur per gjasht vite per aplikimin e kesaj reforme ne arsim, por sot duhet cekur se suksesi i ketyre reformave buron nga praktika, sa me shume te punojne mesuesit me nxenesit aq me shume sukses do te korin.

Reformat ne sistemin arsimor ne Maqedoni rrjedhin ne menyre dinamike dhe verehen hapa pozitive, vlersuan perfaqesuesit slloven.
Sipas tyre, ndryshimet cdo here sjellin haos, mirepo njerezit asnjehere nuk duhet tu shmangen atyre, por ata duhet te kycen ne ndryshimet.

Nderkohe lidhur me kerkesen qe kane bere prinderit per zgjatjen e orarit mesimor per shkak se shumica e prinderve kohen me te madhe e kalojne ne pune,eshte duke u biseduar per ceshtjen ne fjale, informuan perfaqesues nga Ministria e Arsimit.

Gjithashtu perfaqsuesit slloven shprehen deshire per rritje e pagave te mesuesve, sepse kjo do te mundesoj ngritjen e autoritetit te mesuesit, por me kusht qe tu kerkohet edhe llogari vjetore per punen qe e kane kryer.

No comments: