Tuesday, September 25, 2007

Pushteti lokal ne Tetove, refuzon ndertimin e Biblotekes

Ne programin qeveritar jane perfshire disa synime nga sfera e kultures, ne mesin e tyre eshte edhe projekti per ndertimin e Biblotekes se Tetoves,e cila vazhdon te refuzohet nga pushteti lokal,deklaroi Ministri i Kultures Arifhikmet Xhemaili.

“Kur eshte arritur kualicioni qeveritar ne mes VMRO DPMNE- se dhe Partise Demokratke Shqiptare, ne mes tjera eshte parapare edhe ndertimi i Biblotekes ne Tetove, e cila tashme ka trajtat e nje odiseade sa apsurde aq me teper antinjerzore”.

Sipas tij, po qe se e shfletojme historine e librit dhe te biblotekave pergjate epokave te ndryshme,do te shohime se qe nga Babilonia e deri me ditet e sotme, pushtuesi aktin e pare qe e ben gjate okupimite te vendit eshte djegja masive e librave te nxjera nga raftet e biblotekave, rrenimi dhe shkrumbimi deri ne themel.

Ne nuk e kemi te qarte se pse Tetove e dy universiteteve, vatra e intelektualeve dhe e mijra studenteve akoma te privohet nga e drejta e tyre apsolute per ta frekuentuar nje bibloteke qyteti.Ne fundjave qe e lame, na erdhi nje refuzim, mosdheje e lejes per ndertimin e Biblotekes eshte perplot ngjyra politike, tha Ministri Xhemaili

No comments: