Friday, September 14, 2007

NE SHKOLLEN FILLORE "7 MARSI" AKOMA NUK KA FILLUAR MESIMI

Kane kaluar 10 dite qe kur ka filluar viti i ri shkollor ndersa kalendari nuk ka levizur per shkollen fillore “7 Marsi”.
Qeveria dhe Komuna e Cairit, me mendime te kunderta per vazhdimin e mesimit ne kete shkolle.

Perderisa Ministria e Arsimit investon ne objektin e me parshem, komuna dhe drejtori i kesaj shkolle, kerkojne te investohet ne shkollen e re.
Agjencia turke per rikonstruim dhe bashkpunim, e cila investon vite me rradhe ne arsim, e pa te arsyeshme ta ndihmoj edhe shkollen “7 Marsi”.

Kemi ndihmuar per rregullimin dhe mirmbajtjen e 9 shkollave, gjithashtu kemi donuar 150 mije libra per nxenesit shqiptar, tha kryetari i TIKES, Ali Maskan. Numer me i madh i inventarit ne shkollen “7 Marsi “ u donua pikerisht nga ata.

Drejtori i shkolles kerkon ndihme financiare nga Ministria e Arsimit per objektin e ri.
Ne te njejten kohe punohet per rikonstruimin me ndetrtimin e dy objekteve edhe ne objektin e vjeter edhe ne te objektin e ri. Nderkaq nxenesit akoma e vazhdojne pushimin veror.

No comments: