Monday, September 10, 2007

MESOJME PER BASHKIMIN EVROPIAN

Pse vendi yne nuk mund te integrohet ne Bashkimin Evropian? Cilat jane kriteret? Cfare mendojne vendet antare te Bashkimin Evropian per Maqedonine?
Ishin keto disa nga pyetjet qe nxenesit e shkolles fillore ”Petar Zdravkovski –Penko”, ua parashtruan perfaqesuesve te Sekretariatit per Ceshtje Evropiane.
Me viziten e perfaqesuesve te ketij sekretariati, filloi edhe faza e dyte e fushates “Mesojme per Bashkimin Evropian”.

Ne pyetjen te parashtruar nga nxenesit se nese Maqedonia behet pjese e NATO-se, a do te thote kjo se shume shpejt do te integrohemi ne Bashkimin Evropian. Ata vlersuan se antarsimi ne NATO do te jete hap pozitiv, dhe se do te na e hap rrugen drejt familjes evropiane, por jo se mund te ndikoj ne integrimin ne te.
Per tu antarsuar ne Bashkimin Evropian egzistojne kritere tjera qe Maqedonia duhet ti permbush.
Ne kemi degjuar per Bashkimin Evropian, por nuk kemi informata te mjaftueshme, deklaruan nxenesit.
Eshte parapare qe ne gjysemvjetorin e pare te vitit 2007-2008, ne kuader te fushates” Mesojme per Bashkimin Evropian”te vizitohen 30 shkolla fillore, 13 shkolla te mesme dhe 3 fakultete.
Qellimi i proektit eshte zgjerimi i dijenive te nxenesve per procesin e antarsimit ne Bashkimin Evropian.

No comments: